Wie zijn wij...

In 2018 besloten wij dat wat we hadden, goed was. Mooi huis in een fantastische stad Amsterdam, twee nog fantastischere kinderen genoeg werk en inkomen. We waren klaar voor een nieuwe uitdaging. In de herfst van 2019 kochten we Ca du Chittu! Een plek vol mogelijkheden die we de komende jaren willen exploreren.

Precedente
Successivo

De boerderij

Op onze boerderij verbouwen we alle groenten voor onze gerechten op 100% natuurlijke wijze. Ga op onderzoek uit op ons terrein en je zal geurende planten, kruiden, fruit, paddestoelen en Albarola en Vermentino druiven aantreffen. Binnen dit ecologische proces wordt geen afval geproduceerd: De dieren eten wat overblijft van het restaurant en voor de bemesting van de gewassen wordt natuurlijke mest gebruikt. Duurzaam behoud en beheer van ons bos levert ons voldoende hout om de kachels te stoken in de winter, onze fruitbomen worden bemest met de as die overblijft.

De appelboomgaard

In samenwerking met ‘slow food’ organisatie zijn 20 jaar geleden honderden oude rassen appelbomen geplant op Ca du Chittu. Deze appelboomgaard is een schat op zichzelf en zeer waardevol voor de regio. We werken samen de ‘slow food’ organisatie aan het behoudt van deze appelboomgaard.

Dieren

Op de boerderij houden we verschillende dieren zoals kippen, eenden, ganzen, kalkoenen, konijnen, Cinta Senese varkens. Geiten en schapen helpen ons bij het onderhouden van het bos.

Ca du Chittu beschikt over 10 bijenkorven. Onze bijen produceren uitstekende honing en spelen een cruciale rol in het ecologische proces door bij te dragen aan de bestuiving van onze fruitbomen.